Kosten PCR sneltest met COVID reiscertificaat
☝Klik - Boek Vandaag je test!☝

Coronatest in Wijk bij Duurstede

coronatest in Wijk bij Duurstede

Woon je in Wijk bij Duurstede en ben je met iemand in contact gekomen die besmet is met het coronavirus? Dan is het belangrijk dat je luistert naar de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Een paar voorbeelden van deze richtlijnen zijn: in zelfisolatie gaan en je op dag vijf zelf laten testen op corona. Vanaf dag vijf is te zien of jij het coronavirus bij je draagt of niet. Dat is de reden dat je eerst vijf dagen lang in quarantaine moet. Indien je na dag vijf negatief getest wordt bij een coronatest in Rhenen, dan mag je uit quarantaine.

coronatest in Wijk bij Duurstede

Wat zijn de symptomen van het coronavirus?

Heb jij klachten of voel jij je niet lekker? Dat kan natuurlijk meerdere redenen hebben en hoeft niet per definitie te betekenen dat jij besmet bent met het virus. Het kan daarom slim zijn om eerst te kijken of jij wel de symptomen van het coronavirus hebt. De meest voorkomende klachten van mensen die besmet zijn met het virus zijn:

 • Vermoeidheidsklachten
 • Benauwdheid of kortademigheid
 • Verhoging of zelfs koorts
 • Verlies van smaak of reuk
 • Last van je keel
 • Hoesten
 • Buik of maagklachten

Heb je een van deze symptomen is het toch aan te raden om je te laten testen. Zo kun je in ieder geval uitsluiten dat dat het niet is als je negatief getest wordt. Wanneer je positief getest wordt krijg je bevestiging dat de klachten komen van het virus.

Hoe werkt een PCR-test in Wijk bij Duurstede?

Een vraag die veel voorkomt is wat een PCR-test precies is. Een PCR-test is de meest gebruikte test. Deze wordt zowel bij de GGD als bij de commerciële teststraten gebruikt. Waar je deze test laat afnemen is aan jou. Aan beide teststraten zitten zo hun voor en nadelen. Het voordeel van de GGD is dat deze test gratis is. Het nadeel van de GGD is dat je je alleen mag testen als je klachten hebt of in contact bent geweest met een besmet persoon. Soms kan het ook lang duren voordat je de uitslag krijgt. Het laatste nadeel van testen bij de GGD is dat je niet gemakkelijk een afspraak kan maken omdat alles al vol zit. 

De voordelen van een een coronatest in Wijk bij Duurstede bij een commerciële teststraat zijn dat je er vaak snel terecht kunt. Je krijgt je uitslag erg snel en je kunt kiezen welke test je wilt laten afnemen. Met een van de testen kun je een document krijgen om naar het buitenland te kunnen reizen. Natuurlijk heeft een commerciële teststraat ook nadelen. Het grootste nadeel van een commerciële teststraat is dat een test hier geld kost.

Kosten PCR-testen met COVID reisdocument
☝Hier en Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Waarom een PCR-test in Wijk bij Duurstede laten afnemen?

Een van de grootste redenen om een PCR-test in Duurstede te laten afnemen is dat je er een reisverklaring bij krijgt. Dit houdt in dat je een document krijgt waarin staat dat jij recentelijk bent getest en hier een negatieve uitslag op hebt gekregen. Dit document is sinds heden verplicht om bij je te hebben als je van plan bent om naar het buitenland te gaan. Heb je deze niet is er ook geen mogelijkheid om naar het buitenland te gaan. Let er dus op dat als je op reis wilt, dat je deze verklaring krijgt. Deze verklaring is overigens alleen te verkrijgen met een PCR-test van een commerciële partij. De GGD neemt ook PCR-testen af, maar hier wordt geen reisdocument bij geleverd. Houdt dus in de gaten dat jij je laat testen bij een commerciële teststraat als jij naar het buitenland wilt.

Waar kan je in de buurt van Wijk bij Duurstede een PCR-test laten afnemen?

In de buurt van Wijk bij Duurstede zijn een aantal locaties waar jij een PCR-test kunt laten afnemen. In Wijk bij Duurstede zelf kun je helaas geen PCR-test laten afnemen. De dichtstbijzijndste testlocatie is 16 minuten vanaf Wijk bij Duurstede. Deze testlocatie ligt in Bunnik en het adres is:

 • Baan van Fectio 1

Dit is een commerciële testlocatie. Als je naar een teststraat van de GGD wilt, kun je terecht in Vianen. Het adres van deze testlocatie is:

 • Edisonweg 4

Het is ook een optie om eens te kijken of er nog plek is in de teststraat in Tiel. Misschien kom je hier wel eerder aan de beurt. 

Zijn er ook andere testen?

Een PCR-test is niet de enige test die je kunt laten afnemen, er zijn namelijk ook nog andere testen. Een van deze andere testen is een sneltest in Wijk bij Duurstede. Dit is een test waarvan je zoals het woord al zegt snel uitslag krijgt. Vaak krijg jij je uitslag al binnen 15 minuten. Mocht het druk zijn kan het maximaal 30 minuten duren voordat jij je uitslag binnen krijgt. Deze uitslag krijg je via de mail die jij hebt gebruikt om een afspraak te maken. In de mail zal dan staan of je positief of negatief getest bent. Afhankelijk van je uitslag zul je je quarantaine moeten verlengen of mag je uit je zelfisolatie. Met een beetje geluk krijg je de uitslag al wanneer je net thuis bent. Hierdoor kun je gemakkelijk weer door met de dingen die je moet doen die dag.

Hoe betrouwbaar zijn de PCR en sneltest in Wijk bij Duurstede?

Een vraag die veel wordt gesteld is: hoe betrouwbaar zijn de PCR-test en sneltest? Het antwoord hierop is heel betrouwbaar. Beide testen zijn goedgekeurd door het RIVM en mogen gebruikt worden om mensen te testen op het coronavirus. Je hoeft je daarom ook geen zorgen te maken dat de test niet valide is. Mocht je toch het gevoel hebben dat de uitslag niet klopte, kun jij je altijd opnieuw laten testen. Dit kan bij zowel een commerciële als bij een teststraat van de GGD. Let er wel op als jij opnieuw een sneltest wilt laten doen, dan kan dit alleen bij een commerciële teststraat. De GGD maakt namelijk geen gebruik van een sneltest.

Je bent positief getest, wat nu?

Als je positief getest op corona wordt is dat natuurlijk niet fijn. Je zult je quarantaine voor minimaal zeven dagen moeten voortzetten en mag niet naar buiten. Door binnen te blijven verklein je de kans op verspreiding. Woon je met andere mensen? Dan is het van belang dat je zo min mogelijk in aanraking met hen komt. Zij moeten zich ook laten testen. Nadat jij getest bent op corona in Wijk bij Duurstede, zal er binnen 3 werkdagen contact met je worden opgenomen door een medewerker van de GGD. Hij of zij zal met jou een lijst maken met wie jij de afgelopen paar dagen in nauw contact bent geweest. De GGD zal dan met deze personen contact opnemen dat zij in quarantaine moeten en zich op dag vijf moeten laten testen.

Wat als de klachten terugkomen?

Heb je zeven dagen in quarantaine gezeten en voel jij je beter? Dan is het van belang dat je eerst vierentwintig uur klachtenvrij bent voordat je uit quarantaine gaat. Als je na de zeven dagen nog klachten hebt is het belangrijk dat jij je quarantaineperiode verlengt. Op die manier weten we zeker dat je het virus niet alsnog bij je draagt en dus anderen kunt besmetten. 

Ben je wel vierentwintig uur klachtenvrij na je zevendaagse zelfisolatie? Dan kun je uit quarantaine. Let er wel op dat wanneer je klachten terugkomen je meteen in quarantaine gaat en je opnieuw laat testen. Het kan namelijk zo zijn dat je opnieuw besmet bent geraakt met het virus. Net zoals de eerste keer zal de test procedure hetzelfde zijn. 

 • Bezoek de website waar jij je wilt laten testen
 • Kies de locatie 
 • Vul de soort test in die je wilt laten afnemen
 • Bepaal een datum
 • Vul je gegevens in
 • Betaal (dit is natuurlijk alleen bij een commerciële teststraat)
 • Krijg je bevestiging in de mail
 • Kom naar de locatie op het afgesproken tijdstip
 • Laat je testen
 • Ga direct naar huis en ga in thuis quarantaine
 • Wacht op de uitslag

Ook in dit geval zal de GGD contact met jou opnemen als jij positief getest bent. Zo kan er worden nagegaan met wie jij de afgelopen dagen in contact bent geweest nadat jij opnieuw bent getest. 

Hoe voorkom je dat je besmet raakt?

Er zijn meerdere opties om te voorkomen dat je besmet raakt met het coronavirus. Het RIVM heeft een aantal tips opgesteld waar jij extra op kunt letten. De ene tip werkt beter als de ander, maar ze zijn allemaal de moeite waard om te proberen. De tips zijn:

 • Draag een goed mondkapje en draag deze over je neus, mond en kin.
 • Bezoek geen plekken waar veel mensen tegelijk samen komen.
 • Houdt voldoende afstand van mensen. Minimaal 1,5 meter en als het kan meer.
 • Reinig je handen goed en regelmatig met water en zeep.
 • Werk zoveel mogelijk vanuit huis als dit mogelijk is.
 • Vermijd menselijk contact. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geen handen, knuffels of kussen.
 • Als je moet niezen, nies dan in je neus of elleboog.

Door de quarantaine komen veel mensen veel thuis te zitten en bewegen zij minder. Let er dus op dat je door de dag heen wel genoeg beweegt. Als je het idee hebt dat dit niet het geval is, dan kan het fijn zijn om een half uur per dag te wandelen. Dit is goed voor je lichaam en hierdoor krijgt je lichaam vitamine D binnen en dat kan nooit kwaad.