Kosten PCR sneltest met COVID reiscertificaat
☝Klik - Boek Vandaag je test!☝

Plan een coronatest in Culemborg in

coronatest in Culemborg

Woon je in Culemborg en heb je symptomen van het coronavirus? Dan is het belangrijk dat jij je laat testen. Door je op tijd te laten testen kunnen we de verspreiding van het coronavirus verkleinen. Zo kun je bijvoorbeeld een sneltest of PCR-test laten afnemen in de omgeving van Culemborg. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om naar de teststraat in Tiel te gaan, al is dit wel relatief ver rijden. 

coronatest in Culemborg

Welke soorten testen zijn er in Culemborg?

Zoals eerder genoemd kun je in de omgeving van Culemborg een sneltest en PCR-test laten afnemen. Deze twee testen zijn daarmee ook de meest gebruikte testen die er zijn. De PCR-test wordt zowel bij de GGD gebruikt als bij de commerciële teststraten. De sneltesten zijn alleen beschikbaar bij de commerciële partijen. Beide testen hebben zo hun voor en nadelen, net zoals de teststraten.

Het voordeel van een GGD testlocatie:

 • Gratis laten testen als je corona klachten hebt

De voordelen van testen bij een commerciële testlocatie:

 • Snel terecht voor een test
 • Verschillende tests waar je uit kunt kiezen
 • Snel de uitslag
 • Een reisdocument als je op vakantie wilt

Natuurlijk hebben beide teststraten ook zo zijn nadelen. Zo kan het bij de GGD wat langer duren voordat jij je uitslag krijgt. En kost het bij een commerciële teststraat geld om je te kunnen laten testen. De kosten zijn afhankelijk van de soort test die je wilt laten afnemen.

Kosten PCR-testen met COVID reisdocument
☝Hier en Bestel Vandaag je pcr-test!☝

Waar kan je je laten testen in Culemborg?

In Culemborg zelf is er een teststraat van de GGD waar jij terecht kunt voor een PCR-test. Let er wel op dat je hier alleen een afspraak kunt maken als je ook echt daadwerkelijk klachten hebt of in contact bent geweest met een coronapatiënt. Zonder klachten is het niet mogelijk om je te laten testen bij de GGD. Het adres van de locatie is:

 • Bellweg 50

Wil jij een ander soort test laten afnemen of heb jij geen klachten? Dan kun je terecht bij een teststraat van een commerciële partij. In Culemborg zelf zit helaas geen commerciële testlocatie. Hiervoor zul je naar Nieuwegein moeten. Het adres van deze testlocaties is:

 • Fahrenheitbaan 1

Welke klachten vallen onder corona klachten?

Denk je dat je symptomen van het coronavirus hebt? Dan is het handig om te weten welke klachten vallen onder corona klachten. Een paar voorbeelden van klachten die mensen hebben die besmet zijn met het virus zijn:

 • Het verlies van reuk of smaak
 • Vermoeidheidsklachten
 • Verhoging of zelfs koorts
 • Kortademigheid of benauwdheid
 • Hoesten
 • Keelpijn
 • Buik of maagklachten

Herken je deze klachten bij jezelf? Dan is het aan te raden om een afspraak te maken om je te laten testen in Culemborg. Dit kan dan bij de GGD of bij een commerciële teststraat. Het is afhankelijk van wat je zelf wilt, maar als je een van deze klachten hebt is het in ieder geval mogelijk om je gratis te laten testen bij de GGD.

Hoe lang moet je in quarantaine als je positief getest bent?

Ben jij positief getest op het coronavirus? Dan is de standaardprocedure dat je minimaal zeven dagen in quarantaine moet en minimaal 24 uur klachtenvrij bent. Ben je na de standaard zeven dagen nog niet fit? Dan is het van belang dat je je quarantaine verlengt totdat je minimaal vierentwintig uur klachtenvrij bent. Door dit aan te houden kunnen we de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk proberen tegen te gaan. Stel je bent uit je zelfisolatie omdat je vierentwintig uur klachtenvrij bent geweest en je krijgt opnieuw klachten. Dan is het van belang op terug in quarantaine te gaan en je nog een keer te laten testen. Het kan namelijk maar zo zijn dat je opnieuw besmet bent met het virus.

Hoe betrouwbaar zijn de corona testen?

Een vraag die vaak terugkomt is of de corona testen wel betrouwbaar zijn. Dat zijn de testen zeker. Alle testen zijn door het RIVM getest en goedgekeurd, zo ook de testen die worden gebruikt door commerciële teststraten. Zonder deze goedkeuring mogen de testen namelijk niet gebruikt worden. Zo is een sneltest dus even betrouwbaar als een PCR-test ondanks dat deze niet wordt gebruikt door een GGD teststraat.

Op welke manier kun je een afspraak maken?

Er zijn verschillende manieren om een afspraak te maken voor een coronatest. Zo kun je bijvoorbeeld telefonisch een afspraak maken of via de website van de testlocatie. Als je afspraak wilt maken bij de GGD kan dit via:

 • De telefoon, bel dan 0800-1202, houdt dan je BSN nummer bij de hand.
 • Via www.coronatest.nl, log in met je DigiD om een afspraak te maken.

Bij een commerciële teststraat in Tiel is dit vrijwel hetzelfde. Ga naar de website kies een tijdstip, locatie en datum. Het grootste verschil is dat je bij een commerciële testlocatie na het bepalen van de datum en tijd je de test moet betalen. Heb je dit gedaan? Dan krijg je een afspraakbevestiging via de mail.